Even voorstellen

RRF_HV-001-150x150Mijn naam is Hester Visser. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als diëtist heb ik de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. De titel “diëtist” is beschermd. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes is afgerond. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende thuiszorgorganisaties en bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Meppel ben ik in 2007 gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk in Joure.

Voeding neemt een steeds belangrijker plaats in binnen onze maatschappij. We kunnen er niet zonder. Dat maakt tegelijkertijd dat we dagelijks voor de keuze staan: “Wat eten we en hoeveel eten we?”. Door over- of ondergewicht, maagdarmklachten, allergieën of afwijkende bloedwaarden word je soms gedwongen meer over je voeding na te denken dan voorheen…

Het woord “dieet” en “diëtist” heeft over het algemeen een strenge toon. Toch zal het in de praktijk meevallen. Door een persoonlijke benadering tijdens de gesprekken en door het voedingsadvies af te stemmen op uw situatie (daarbij rekening houdend met uw wensen en mogelijkheden), hoop ik dat u een aangepast voedingspatroon niet ziet als een dieet, maar als een verandering van eetgedrag. Als bepaalde eet- en leefgewoonten ingesleten zijn, lijkt de weg naar verandering soms moeilijk.
Als diëtist kan ik u adviseren welke voeding en leefstijl het beste bij u past en kan ik u begeleiden bij de invoering hiervan.

Het leven moet ook leuk en lekker blijven! Dit zal dan ook onderdeel zijn van de gesprekken en begeleiding.


RRF_HV-005-150x150
Ik ben Margje Hylkema. Vanaf 1997 ben ik in het bezit van mijn diëtisten-diploma. Al snel kon ik als diëtist aan de slag en ik heb dan ook al veel mensen wegwijs mogen maken in de turbulente wereld van de voeding. Nadat ik ruim 10 jaar bij een thuiszorg-organisatie heb gewerkt, kwam Hester weer op mijn pad. ‘Weer’, omdat we al eerder met elkaar hebben gewerkt. Maar nu we een 2-vrouws-team zijn, blijkt des te meer dat we elkaar goed liggen en aan kunnen vullen.

De huiselijke sfeer die heerst in Diëtistenpraktijk Hester Visser, spreekt mij ontzettend aan. Uiteindelijk moeten de adviezen ook in de thuissituatie worden toegepast, dus de setting sluit daar mooi op aan. Samen met de cliënt wordt gekeken naar diens wensen en (on)mogelijkheden, om tot een zo haalbaar mogelijk dieetadvies te komen. En onder het motto ‘blijf lekker jezelf’, komen we vaak een heel eind als het gaat om praktische haalbaarheid op lange termijn. Want dáár gaat het om; hoe kunnen voedingsgewoonten en/of een hele leefstijl worden aangepast, zodat eten en drinken over bij wijze van spreken tien jaar nog steeds aantrekkelijk is?! Uiteraard worden de gezondheidsaspecten hierbij niet uit het oog verloren en houden we nauwlettend in de gaten of het voedingstechnisch gezien nog steeds verantwoord is.

Zelf ben ik vooral nieuwsgierig naar waarom mensen eten en drinken zoals ze dat doen. Wat is de achterliggende beweegreden? En als allround-diëtist, zoals dat zo mooi heet, kunnen mensen met (bijna) alle soorten voedingsvragen bij mij terecht. Dus wie weet, tot ziens op de praktijk!


Ik ben Esther de Gunst en ik ben sinds kort ook werkzaam voor Diëtistenpraktijk Hester Vissser. Ik ben in de zomer van 2017 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ook ik heb de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Dietetiek gevolgd. Sinds Augustus mag ik mij dus officieel dietist noemen. Een ontzettend fijn gevoel. Een leuke bijkomstigheid is dat ik vrijwel meteen aan de slag kon bij Hester. Ik ben ontzettend blij dat ik zo snel mijn plekje heb gevonden en eindelijk mijn kennis in de praktijk toe mag passen. Ik zeg ‘mijn plekje’ omdat het ook daadwerkelijk zo voelt. Ik voelde mij meteen op mijn gemak in de praktijk, iets wat erg belangrijk is voor zowel mij als dietist, en natuurlijk tevens voor de mensen die ik begeleid.

Tegenwoordig kan je er écht niet meer omheen. Gezonde voeding is booming! Natuurlijk helemaal niet gek want de afgelopen jaren is het alleen maar duidelijker geworden hoe belangrijk voeding nou eigenlijk is en hoeveel invloed het heeft op je algehele welbevinden. Ik ben er erg blij mee dat voeding steeds meer onder de aandacht wordt gebracht. Ik ben van mening dat veel mensen niet begrijpen hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen. Voeding is daarin een belangrijke bouwsteen, voor iedereen!

Wat ik erg belangrijk vind, is dat ik mensen kan helpen op een manier die zij prettig vinden. Wanneer je iets wil veranderen is het belangrijk dat je hier zelf volledig achter staat. Wie iets wil doen vindt een middel, wie niets wil doen een excuus. Ik hoop dat ik voor u een middel kan zijn om persoonlijke doelen te behalen. Wat dit doel ook mag zijn. Samen zullen we kijken wat haalbaar is en welke weg we het beste kunnen afleggen om dit doel te halen. We, want hopelijk doen we dat samen!